Vesti: Šta je novo na tržištu

Home
Vesti

Na kraju trgovačke nedelje berzanski indeksi beleže blagi rast uz ukupnu realizaciju u trgovanju od 8,1 milion RSD (65 hiljada EUR). Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 porastao je 0,1% na 622 poena, dok na nedeljnom nivou beleži rast od pola procenta.

Bambi iz Požarevca (BMBI) bio je ponovo najprometniji sa realizacijom od 1,8 miliona RSD, po prosečnoj ceni od 62.639 RSD. Valjaonica Impol Seval iz Sevojna (IMPL) zabeležila je snažan rast cene od 4,7% na 2.047 RSD, uz ostvareni promet od 1 milion RSD. Ova kompanija danas je objavila rezultate za prvih šest meseci ove godine koji su pokazali nastavak trenda povećane efikasnosti. Poslovni prihodi u periodu januar-jun su smanjenji 4,6% na 6,8 milijardi RSD, dok je neto dobit skočila je 144,7% na 669,7 miliona RSD. Akcije Impola predstavljaju jednog od najvećih dobitnika na Beogradskoj berzi u 2016. s obzirom na rast cene od početka godine od 87,1%. Naftna industrija Srbije (NIIS) izgubila je na vrednosti 1,2%, okončavši trgovanje na 572 RSD uz realizaciju od 0,9 milion RSD. Najveći rast cene od 10,8% na 997 RSD zabeležilo je Dunav osiguranje (DNOS) uz trgovanje vredno 0,3 miliona RSD. Ova osiguravajuća kompanija ostvarila je u prvom polugodištu ove godine neto profit od 830,3 miliona RSD u odnosu na 134,7 miliona RSD realizovanih u istom periodu prošle godine. Metalac iz Gornjeg Milanovca (MTLC) beleži realizaciju od 0,8 milion RSD po nepromenjenoj ceni od 1.430 RSD, dok je beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) ostvario rast od 2,1% na 1.078 RSD uz promet od 0,5 miliona RSD. Halkbank (CCNB) beleži snažan pad od 13,6% na 6.050 RSD uz neveliki promet.

Državnim obveznicama danas nije bilo trgovanja.

Američke akcije zabeležile su pad vrednosti na jučerašnjem trgovanju u iščekivanju današnjeg obraćanja čelnice Fed-a, Dženet Jelen, koja bi mogla dati indicije u pogledu tajminga podizanja kamatne stope.

Opširnije

Proizvodnja automobila u Velikoj Britaniji porasla je 7,6% u julu, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine.

Opširnije

Iako su od maja do danas u hrvatskom Ministarstvu privrede sproveli već dva kruga procena ponuda potencijalnih strateških investitora za Badel 1862, odluku o tome koga će izabrati još uvek nije doneta.

Opširnije

Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u julu 2016. godine iznosila je 46.280 RSD, što je nominalno manje za 0,4% nego u junu, a realno za 0,3%, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Opširnije

U prvih šest meseci Dunav osiguranje (DNOS) je ostvarilo bruto premiju od 12,4 milijarde RSD što je za 8,4% više u odnosu na isti period protekle godine i 9,2% bolje u odnosu na plan, podaci su iz polugodišnjeg izveštaja ove osiguravajuće kompanije.

Opširnije

Kao i prethodnih godina, ugledni američki časopis Engineering News Record (ENR) nedavno je objavio rang listu najvećih projektantsko-konsultantskih internacionalnih kompanija (The Top 225 International Design Firms list) kao i rang listu najvećih izvođačkih internacionalnih kompanija (The Top 250 International Contractors list), rangirajući ih prema ukupnom prihodu koji su ostvarili na inostranom tržištu.

Opširnije

Vrbaska uljara Vital (VITL) ostvarila je pozitivno poslovanje u prvih šest meseci uprkos padu prihoda, pokazuju finansijski izveštaji ove kompanije.

Opširnije

Na današnjem trgovanju je zabeležena nevelika investiciona aktivnost uz blagi oporavak berzanskih indeksa. Ukupna realizacija iznosila je 6,7 miliona RSD (54 hiljada EUR), dok je indeks najlikvidnijih akcija Belex15 porastao nevelikih 0,2% na 621,3 poena.

Opširnije

Američke akcije okončale su jučerašnje trgovanje padom vrednosti, dok je najveći gubitak zabeležio sektor zdravstvene zaštite od 1,6% što je ujedno i bio njegov najlošiji trgovački dan od 24. juna ove godine.

Opširnije


1 2 3 4 206
     Copyright 2014 Wise Broker a.d., Sva prava zadržana.