Vesti: Šta je novo na tržištu

Home
Vesti

Ukupna štednja građana Srbije u julu je iznosila 1.042,3 milijarde RSD, objavila je juče Narodna banka Srbije (NBS), što je, računajući srednji kurs oko 8,66 milijardi EUR.

Read More

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) juče je pozitivno ocenila rezultate druge revizije stend baj aranžmana sa Srbijom i najavila da će se o mogućnosti povećanja plata u javnom sektoru i penzija razgovarati u novembru, tokom sledeće posete misije.

Read More

Požarevački konditor Bambi (BMBI) zabeležio je pad prihoda i profita u prvih šest meseci, pokazuju podaci iz polugodišnjeg finansijskog izveštaja kompanije.

Read More

Fiskalni savet Srbije je procenio da će deficit opšte države u 2015. godini biti oko 3,5% bruto domaćeg proizvoda (BDP), a da bi u 2016. mogao biti i veći ako Vlada odustane od mera štednje, koje uključuju smanjenje plata i penzija.

Read More

Prodaja novih automobila u Srbiji je u prvih sedam meseci ove godine povećana za 2-3%, u odnosu na isti prošlogodišnji period, izjavio je predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Milan Vukasović ističući da je to ohrabrujuće i da bi u 2015. konačno mogao da se prekine dugododišnji trend pada prodaje automobila.

Read More

Pirotski holding Tigar (TIGR) objavio je gubitak za prvih šest meseci tekuće godine, ali u znatno manjem obimu nego u istom periodu prošle godine.

Read More

Montažno preduzeće Goša Montaža (GMON) zabeležilo je gubitak u prvih šest meseci u visini od 241,3 miliona RSD u odnosu na negativan rezultat iz prošle godine od 173,7 miliona RSD.

Read More

Beogradski Imlek (IMLK) saopštio je da je u prvih šest meseci zabeležio konsolidovani poslovni prihod od 19,9 milijardi RSD što je smanjenje od 3,8% u odnosu na isti period prošle godine.

Read More

Nadzorni odbora Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO) doneo je odluku da se odobri isplata međudividende iz polugodišnje dobiti u bruto iznosu od 1,3 milijarde RSD odnosno 38,35 RSD po akciji.

Read More

Bruto domaći proizvod (BDP) Srbije realno je porastao u drugom kvartalu tekuće godine 1,0% na godišnjem nivou, a prema desezoniranim podacima, rast srpske privrede u drugom tromesečju 2015. iznosio je 2,2% u odnosu na prethodni kvartal, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Read More


1 2 3 4 91
     Copyright 2014 Wise Broker a.d., Sva prava zadržana.