Vesti: Šta je novo na tržištu

Home
Vesti

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) odlučio je na jučerašnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu smanji za 0,25 procentnih poena, tako da ona od danas iznosi 4,25%.

Read More

Na aukciji dvogodišnjih amortizacionih državnih obveznica Republike Srbije sa varijabilnim kuponom vezanim za referentnu kamatnu stopu Narodne banke Srbije, održanoj 11. februara 2016. godine, ponuđeni obim emisije je iznosio 10 milijardi RSD, a realizovano je 99,5% obima emisije odnosno državne hartije nominalno vredne 9,95 milijardi RSD.

Read More

Saradnici Ekonomskog instituta u Beogradu juče su ocenili da postoje rizici da u Srbiji u 2016. godini bude ostvaren planirani privredni rast, ali da je velika izvesnost da će biti nastavljena fiskalna konsolidacija.

Read More

Kompanija Vip mobile je tokom 2015. godine ostvarila prihod od 23,4 milijarde RSD, što je skoro 10% više u odnosu na 2014. godinu, a dobit pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) je zabeležila rast od gotovo 3% na 3,7 milijardi RSD.

Read More

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna (IMPL) planira investicije u modernizaciju proizvodnje od 30 miliona EUR.

Read More

Zaposleni aerodroma „Ponikve“ kod Užica obučavani su prošle godine u školskom centru Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO), a u narednom periodu je planirana i strateška saradnja dva aerodroma, rečeno je na sastanku predstavnika dva aerodroma.

Read More

Suficit budžeta Srbije u januaru je privremen usled jednokratnih uplata i smanjenih rashoda i stoga ne odražava verodostojno fiskalna kretanja, ocenio je Fiskalni savet.

Read More

Od početka godine na površinskim kopovima RB „Kolubara” proizvedeno je oko 2,75 miliona tona uglja, što je oko 99% mesečnog plana.

Read More

Dubinska analiza KPMG-a, koju je ova revizorska kuća sprovela u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor po nalogu Vlade, pokazuje da ova kompanija mora mesečne troškove za plate smanjiti za 1,1 milion USD, energije za 1 milion USD i troškova materijala za 300.000 USD, izveštavaju lokalni mediji, pozivajući se na direktora kompanije Blagoja Spaskovskog.

Read More

Prva Dr.Oetker fabrika u Srbiji počela je da radi februara ove godine u Šimanovcima, u ulici Vuka Karadžića broj 13. Kako je navedeno u saopštenju kompanije, reč je o jednoj od najsavremenijih fabrika proizvodnog kapaciteta 6.000 tona godišnje.

Read More


1 2 3 4 141
     Copyright 2014 Wise Broker a.d., Sva prava zadržana.