Vesti: Šta je novo na tržištu

Home
Vesti

I treći dan zaredom domaće tržište akcija nastavilo je rast vrednosti. Indeks Belex15 porastao je dodatnih 0,7% na 706,4 poena, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 20,5 miliona RSD (0,17 miliona EUR).

Naftna industrija Srbije (NIIS) je i danas nastavila trend rasta, okončavši trgovanje na 711 RSD uz promet od 6,5 miliona RSD. NIS je danas porastao 0,6%, dok je na nedeljnom nivou dobio na vrednosti 4,9%. Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je porastao 1,1% na 1.107 RSD uz realizaciju od nepunih 1 milion RSD, dok je dnevni maksimum dostizao na nivou od 1.119 RSD. Ova kompanija je saopštila da je tokom novembra uslužila skoro 11% više putnika, dok se na nivou cele godine očekuje promet veći od 4,9 miliona. Energoprojekt holding (ENHL) je blago porastao na 1.420 RSD uz trgovanje od 0,7 miliona RSD, dok se Jedinstvo iz Sevojna (JESV) zadržalo na 4.400 RSD uz promet od 0,7 miliona RSD. Veliki skok od 4,3% na 1.600 RSD registrovao je Metalac (MTLC), ali uz minoran promet. Najprometnija akcija na tržištu bio je Impol Seval (IMPL) koji je skočio 4% na 2.600 RSD uz realizaciju od 6,5 miliona RSD, mahom ostvaren u samo jednoj transakciji na spomenutoj ceni. Impol predstavlja najvećeg dobitnika na Belexu ove godine sa rastom vrednosti od 138 procenata. Među prometnijim papirima bila je i Galenika Fitofarmacija (FITO) koja je ostvarila promet od 1,7 miliona RSD po prosečnoj ceni od 2.799 RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Američke akcije na jučerašnjem trgovanju uglavnom su zabeležile silazni trend nakon što je pad tehnološkog sektora neutralisao rast finansijskih akcija i nastavak oporavka cene nafte.

Opširnije

Veliki popusti tokom šoping vikenda koji je usledio nakon Dana zahvalnosti snažno su pogurali prodaju novih automobila u SAD.

Opširnije

Republika Hrvatska najviše je investirala u Bosnu i Hercegovinu u protekloj godini, dok je od 1994. Hrvatska lider po investicijama na području entiteta Federacije BiH, kao i po broju otvorenih predstavništava kompanija, saopšteno je nakon sednice Vlade Federacije BiH održane u četvrtak u Mostaru.

Opširnije

Vlada Srbije usvojila je juče Predlog zakona o budžetu za 2017. godinu kojim su planirani prihodi u iznosu od 1.092,9 milijardi RSD, a rashodi 1.162 milijardi.

Opširnije

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) je u novembru zabeležio, za taj mesec, rekordnih 331.242 putnika, izjavio je Tanjugu v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević, dodajući da će Aerodrom krajem godine dočekati više od 4,9 miliona putnika.

Opširnije

Ukupna vrednost izvoza 15 najvećih domaćih izvoznika iznosila je u periodu od januara do oktobra ove godine 3,2 milijarde EUR, a kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA) i dalje drži prvo mesto na listi najvećih izvoznika, objavilo je Ministarstvo finansija.

Opširnije

Kuršumlijsko hotelijersko preduzeće Planinka (PLNN), poznato i po punionici „prolom“ vode, objavilo je ponudu za sticanje sopstvenih akcija, po prvi put na nivou od 30.000 RSD po komadu.

Opširnije

Evropski indeksi zabeležili su rast vrednosti na trgovanju u sredu, nakon što je iz sedišta članica OPEC-a iz Beča potvrđeno da je postignut dogovor o smanjenju proizvodnje.

Opširnije

Na jučerašnjem sastanku članica organizacije za izvoz nafte, OPEC, održanom u Beču, svih 14 članica organizacije postiglo je dogovor o smanjenju proizvodnje nafte prvi put nakon 2008. godine, što je izazvalo snažan rast vrednosti nafte.

Opširnije


1 2 3 4 261
infoline

bilten


Pretraga

     Copyright 2014 Wise Broker a.d., Sva prava zadržana.