Vesti: Šta je novo na tržištu

Home
Vesti

Zahvaljujući velikoj transakciji akcijama AIK banke (AIKB), protekle sedmice je zabeležen rekordan promet na Beogradskoj berzi koji je iznosio 4,7 milijardi RSD (38,9 miliona RSD). Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, prekinuo je dvonedeljni silazni trend, skočivši 1,7% na 665,6 poena, te se ponovo nalazi na pozitivnoj teritoriji u tekućoj godini.

Read More

Kompanija Sunoko, članica MK grupe, i većinski vlasnik AIK banke (AIKB) preuzela je dodatnih 20% akcija ove bankarske ustanove na Beogradskoj berzi, pokazuju podaci Centralnog registra hartija od vrednosti.

Read More

Vlada Srbije usvojila je tekst Sporazuma s Vladom Sjedinjenih Američkih Država o direktnim avionskim letovima između dve zemlje.

Read More

Ranije objavljene ponude za preuzimanje kompanija Imlek (IMLK) i Bambi (BMBI) preinačene su u bezuslovne, što znači da ne postoji potreba za deponovanjem minimalnog broja akcija kako bi ove javne ponude bile proglašene uspešnim, saopšteno je putem Beogradske berze.

Read More

Tri međunarodne banke izrazile su spremnost da finansiraju deonicu Turskog toka kroz Srbiju, istakli su juče predstavnici Srbijagasa i naglasili da se razmatra i opcija da se realizuju oba gasovoda, i Južni i Turski tok.

Read More

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je juče da od 1. aprila struja neće poskupeti i da je pozicija Vlade Srbije da poskupljenje treba da se odvija postepeno zbog toga što, pored dogovora sa međunarodnim insitucijama, mora da se uvaži i teško socijalno ekonomsko stanje građana.

Read More

Na aukciji dvogodišnjih amortizacionih državnih obveznica Republike Srbije sa varijabilnim kuponom vezanim za referentnu stopu Narodne banke Srbije, održanoj 25. marta 2015. godine, realizovano je 260.000 komada državnih obveznica, ukupne nominalne vrednosti 2,6 milijardi RSD.

Read More

Izgradnja druge piste, putničkog i kargo terminala, kompletno novog kargo kompleksa, hotela, biznis centra, garaže – plan je modernizacije beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO) na osnovu postojeće urbanističke dokumentacije.

Read More

Telekom Srbija prihvatio je ponudu francuske konsultantske firme Lazard Freres SAS za pružanje usluga menadžmentskog konsaltinga u procesu privatizacije srpskog operatera.

Read More

Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u februaru 2015. bila je 42.749 RSD i nominalno je veća za 8,8%, a realno veća za 7,8% nego u januaru, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Read More


1 2 3 4 40
     Copyright 2014 Wise Broker a.d., Sva prava zadržana.