Vesti: Šta je novo na tržištu

Home
Vesti

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da će se do jula izaći sa planom racionalizacije broja radnih mesta u javnom sektoru i ocenio da će aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom pomoći daljem jačanju dinara.

Read More

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da je najrealnije da turska Halkbanka za desetak dana preuzme Čačansku banku (CCNB).

Read More

Banke će ubuduće svojim klijentima morati da ponude mogućnost konvertovanja stambenih kredita uzetih u stranoj valuti u evro, pa i kredite u švajcarskim francima, saopštila je u utorak Narodna banka Srbije (NBS).

Read More

Prosečna neto zarada isplaćena u januaru 2015. godine iznosila je 39.285 RSD i u odnosu na decembar nominalno je manja 21,4% a realno 21,2%, saopštio je juče Republički zavod za statistiku.

Read More

Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u januaru je iznosila 252 miliona EUR, a najveći izvoznik bila je fabrika Fiat automobili Srbija (FAS) u Kragujevcu sa izvozom od 81,7 miliona EUR, objavilo je juče Ministarstvo finansija Srbije.

Read More

U januaru je ostvaren suficit republičkog budžeta u visini od 13,6 milijardi RSD, čemu su najviše doprinele mere fiskalne konsolidacije, sa rashodne strane, i uplata dividendi Telekoma, sa prihodne strane, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Read More

Javni dug Srbije krajem januara ove godine povećan je za oko 457 miliona EUR u odnosu na prethodni mesec, tako da iznosi oko 23,2 milijarde EUR, ili 72,3% BDP-a, objavilo je juče Ministarstvo finansija Srbije.

Read More

Letovi između hrvatskog ostrva Brač i Beograda biće pokrenuti u maju ove godine, saopštila je na Međunarodnom sajmu turizma Turistička organizacija Brača.

Read More

Državni telekomunikacioni operater, Telekom Srbija, zajedno sa ostalim akcionarima sa kojima deluje, povećao je vlasnički udeo u Dunav banci (KMBZ) na 94,85% sa 92,75%, nakon okončanja obavezujuće ponude za preuzimanje, saopštila je ova kompanija.

Read More

Ministarstvo finansija Republike Srbije prodalo je na jučerašnjoj aukciji 1,93 milijarde RSD (16,1 milion EUR) 53-sedmičnih zapisa, što je činilo 19,3% od ponuđenog obima, saopštila je Uprava za javni dug.

Read More


1 2 3 4 30
     Copyright 2014 Wise Broker a.d., Sva prava zadržana.