Vesti: Šta je novo na tržištu

Home
Vesti

Nadzorni odbor Telekoma Srbija sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 25. jun, a na dnevnom redu je usvajanje redovnih i konsolidovanih finansijskih izveštaja, te donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Read More

Nadzorni odbor Bambija (BMBI) zakazao je redovnu skupštinu akcionara za 30. jun, a na dnevnom redu je usvajanje finansijskih izveštaja za proteklu godinu, te donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Read More

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je juče da će do kraja maja budžetski deficit biti 30 milijardi RSD, što je oko 2% bruto domaćeg proizvoda i ocenio da je to dobar ekonomski pokazatelji i u evropskim okvirima.

Read More

Evropska unija (EU) će ove godine za unapređenje transporta u Srbiji izdvojiti 85 miliona EUR, od ukupno planiranih oko 200 miliona EUR, koliko EU godišnje donira Srbiji, rečeno je juče na skupu o transportu.

Read More

Država je rešila da stane na put nelegalnim prometom nafte i naftnim derivatima i u skladu sa tim opredeljenjem Agencija za energetiku privremeno je oduzela licence za rad kompanijama Knez petrol, Gas Petrol – Pančevo, Koteks – Surčin, PZP-AD Vicko, ENCO- Inđija i LGAS- Senta, saznaje „Blic“.

Read More

Nadzorni odbor Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO) predložio je skupštini akcionara da se iz prošlogodišnje dobiti isplati dodatna dividenda u bruto iznosu od 1,33 milijarde RSD (38,88 RSD po akciji), nakon što je tokom decembra prošle godine odobrio isplatu privremene dividende u bruto iznosu od 722,5 miliona RSD (21,07 RSD po akciji).

Read More

Čačanska Fabrika reznog alata (FRA) biće privatizovana prodajom kapitala po početnoj ceni od 3,6 miliona EUR (57,7% akcija), a poziv kupcima biće upućen tokom ove nedelje, kaže za Tanjug direktor ovog preduzeća Milan Vidaković.

Read More

Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u prva četiri meseca ove godine iznosila je 1,2 milijarde EUR, a prvi na listi i dalje je Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija u Kragujevcu sa izvozom od 485,4 miliona EUR, objavilo je Ministarstvo finansija Srbije.

Read More

Komercijalna banka (KMBN) zakazala je vanrednu skupštinu akcionara za 30. jun tekuće godine, a na dnevnom redu je promena statuta banke, ugovora o osnivanju te kadrovske promene u Upravnom odboru.

Read More

Italijanska kompanija Fintel Energia Group S.p.A, javno preduzeće prisutno na italijanskoj berzi koje se bavi proizvodnjom „zelene energije“, dobilo je dozvolu za izgradnju i rad vetroelektrane snage 9,225 MW u Velikom Gradištu u centralnoj Srbiji.

Read More


1 2 3 4 59
     Copyright 2014 Wise Broker a.d., Sva prava zadržana.