Vesti: Šta je novo na tržištu

Home
Vesti

Devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju septembra iznosile 10,5 milijardi EUR, čime se obezbeđuje pokrivenost novčane mase (M1) od 279% i oko sedam meseci uvoza robe i usluga, što je 98,9 miliona EUR manje u odnosu na prošli mesec.

Read More

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, potrošačke cene su u septembru ostale nepromenjene (0,0%). Cenovna kretanja u ovom mesecu karakteriše sezonsko pojeftinjenje turističkih paket aranžmana i pad cena naftnih derivata, kao i sezonski uobičajen rast cena povrća.

Read More

U jednoj od najstarijih hidroelektrana (HE) u Srbiji, HE „Zvornik“, u ponedeljak je počela revitalizacija vredna 70 miliona EUR, koja će produžiti životni vek te elektrane za novih 40 godina.

Read More

Naftna kompanija Srbije (NIIS) otvorila je juče u Novom Sadu prvu benzinsku pumpu za prodaju komprimovanog prirodnog gasa (CNG).

Read More

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak da je pitanje dana kada će biti raspisan javni poziv za privatizaciju Telekoma Srbije. Vučić je na konferenciji za novinare u Beogradu poručio da Srbija neće po svaku cenu prodavati tu kompaniju, a pogotovo ako ne dobije dobru cenu i dobre uslove.

Read More

Niskotarifna avio-kompanija Wizz Air uvodi novu liniju sa Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO) do aerodroma Karlsrue/Baden-Baden u Nemačkoj, rečeno je u toj kompaniji.

Read More

U Železari Smederevo od petka je počela da radi druga visoka peć koja je ugašena 2011. godine.

Read More

U Srbiji je u septembru nastavljena stagnacija u pogledu kreditnog zaduživanja građana i privrede, što nije dobro za privredu zemlje, jer nema kreditne ekspanzije, izjavio je generalni sekretar Udruženja banaka Srbije (UBS) Veroljub Dugalić.

Read More

Proteklih pet trgovačkih dana doneli su skroman promet na Beogradskoj berzi uz blagi rast tržišta. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, porastao je pola procenta na 631,2 poena, dok je ukupan promet u trgovanju tek neznatno premašio 94 miliona RSD (0,8 miliona EUR).

Read More

Zavisno preduzeće Energoprojekt holdinga (ENHL), EP Oprema, i Gazprom Transgaz Belarus ugovorili su projekat „ključ u ruke“ – Izgradnja Energo centra sa trigeneracijom za potrebe snabdevanja električnom, toplotnom i rashladnom energijom poslovno komercijalnog kompleksa Gazproma u Minsku, Belorusija.

Read More


1 2 3 4 104
     Copyright 2014 Wise Broker a.d., Sva prava zadržana.